Röstisoesjes met paté
Hapje, 30 stuks
20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven + afkoelen
Wat heb ik nodig:
30 stuks
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Breng in een steelpan 150 ml water met de boter aan de kook. Roer tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot het deeg van de pan loslaat.
- Zet de pan terug op laag vuur en roer tot het deeg begint te glanzen. Neem de pan weer van het vuur en laat het deeg 3-4 minuten afkoelen.
- Roer er een voor een de eieren door; voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal door het deeg is opgenomen. Schep de rösti erdoor.
- Schep met 2 dessertlepels van het beslag 30 bergjes van 2 cm doorsnede op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte, want de soesjes rijzen tijdens het bakken.
- Bak de soesjes in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Open tussentijds de ovendeur niet, anders zakken ze in! Laat de soesjes in de uitgeschakelde oven 15 minuten afkoelen; zet de ovendeur op een kier. Neem ze uit de oven en laat ze op een rooster verder afkoelen.
- Snijd de soesjes open en vul ze met een toefje veldsla, een stukje paté en een lepeltje cranberrycompote.
Wij kiezen voor een hartige vulling, maar deze romige soesjes kun je net zo goed met slagroom vullen en in de gesmolten chocolade dippen.
Variatietip: Vervang de paté door brie of een mix van verse roomkaas met geraspte kaas.
Iemand anders blij maken met deze soesjes?
Pak ze leuk in en breng een schaaltje naar iemand die alleen is met kerst.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 70 kcal
- 4 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 6 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen